בקע בבטן – קילה

ניתוח בקע טבורי, מפשעתי ואחרים

ניתוחי בקע מפשעתי, בקע פמורלי (ירכי), בקע טבורי ובקע אפיגסטרלי הם ניתוחים המבוצעים ע”י כירורג כללי בבית חולים, הוא מבוצע בהרדמה מלאה ונמשך כשעה. ניתוחים אלו הם הניתוחים השכיחים ביותר ברחבי העולם המערבי, כאשר בארה”ב לבדה מבוצעים כ-800,000 ניתוחים מסוג זה בכל שנה. הניתוח אינו מסובך, אך כדאי להכיר מראש את התהליך שאתם עומדים לעבור, ואת אפשרויות הניתוח השונות.
מלבד ניתוח לתיקון בקע סרעפתי, לו הוקדש עמוד נפרד, ניתוחי בקע מפשעתי ושאר סוגי ניתוחי הבקעים הינם דומים מאוד – בכולם נעשה שימוש באותן טכניקות, והתהליכים הצפויים לפני, בזמן ואחרי הניתוח הם כמעט זהים. מסיבה זו הוחלט לאחד את ההסבר על בקעים אלו ולצרפם להסבר על הניתוח הנפוץ ביותר – ניתוח בקע מפשעתי, כאשר השינויים הרלוונטיים מופיעים בגוף ההסבר.

לפני ניתוח בקע:

לפני הניתוח יש לבצע בדיקות דם, באמצעות הפניה שתקבלו מהרופא המנתח. במנותחים מעל גיל 40, או כאלה הסובלים מבעיות רפואיות אחרות, יתכנו בדיקות נוספות כגון צילום רנטגן ובדיקת א.ק.ג.
באחד הימים שלפני הניתוח, בהתאם לקביעת תור, יש להגיע לבית החולים לפגישה עם הרופא המרדים. לבדיקה זו עליכם להגיע עם תוצאות בדיקות הדם, ושאר הבדיקות שערכתם. המרדים יסביר בפגישה זו על מהלך הניתוח, וישאל שאלות הנוגעות למצב הרפואי הכללי בו אתם נמצאים, זאת כדי להתאים באופן מיטבי את הטיפול בכם בזמן הניתוח. כמו כן ימדדו את לחץ הדם שלכם, ויתכן שיערכו לכם בדיקות נוספות.
חשוב מאוד להודיע מראש לכל הגורמים המטפלים בכם על כל מצב רפואי אחר שאתם נמצאים בו – מחלות נוספות, אלרגיות, ניתוחים קודמים, טיפולים אחרים שאתם עוברים וכל תרופה שאתם לוקחים באופן קבוע. תרופות מדללות דם למשל, או נוגדות קרישה כמו קומדין או אספירין עלולות לפגוע בניתוח שאתם עומדים לעבור, ולכן יתכן שתתבקשו להפסיק את הטיפול בהם בימים שקודמים לניתוח, זאת על פי החלטת הרופא.

ביום הניתוח חשוב לשמור על צום מוחלט לפחות בשמונה השעות שלפני ההגעה לבית החולים. רצוי מאוד להתקלח באופן יסודי לפני ההגעה לבית החולים, ולהגיע לבית החולים מעט לפני השעה שנקבעה לכם, בבגדים נוחים. עם ההגעה לבית החולים, פנו אל המזכירות הרפואית, בה תתקבלו ותקבלנו בגדים נקיים ומיטה במחלקה הכירורגית. יתכן שתתבקשו להתקלח ולהשתמש בסבון אנטיספטי, מחטא. כמה דקות לפני הניתוח ייקחו אתכם הרופא ואחיות חדר הניתוח על המיטה לחדר הניתוח, בהזדמנות זו תוכלו לקבל כדור הרגעה שיעזור לכם בהתמודדות עם הלחץ הנפשי הטבעי שנוצר כתוצאה מהניתוח.
בחדר הניתוח תפגשו את המרדים, שיזריק לכם את חומר ההרדמה. הוא יבקש מכם לספור לאחור, זאת על מנת לראות מתי חומר ההרדמה נכנס לפעולה. מרגע שחומר ההרדמה יחל את פעולתו לא תרגישו דבר.

מה עושים בניתוח בקע?

קיימות מספר טכניקות לביצוע ניתוחי בקע. במרבית הניתוחים נעשה שימוש במבנה רך מחומר פלסטי, הדומה בצורתו לרשת. בחלק קטן מהניתוחים נעשה שימוש בתפרים רגילים. אותה רשת, בה עושים שימוש עשויה מחומרים סינתטיים כמו פוליפרופילן או פוליאסטר שאינם נספגים בגוף לאורך זמן. במהלך הניתוח, תוכן הבקע נדחף בחזרה אל תוך חלל הבטן, ודופן הבטן הפגום מתוקן. כאשר המנתח מחליט להשתמש בתפרים, אזי הדופן נתפר כדי למנוע היווצרות מחודשת של הבקע. התאמת המצב הרפואי לתיקון באמצעות תפרים נתון לשיקול דעתו של הרופא ומתאים בדרך כלל לבקעים קטנים, כאשר החיסרון המרכזי של שיטה זו היא סיכוי של כ-15% לחזרה של הבקע. בנוסף תיקון באמצעות תפרים עלול לגרום לאי נוחות רבה יותר בזמן ההחלמה, ולתחושת לחץ באיזור שנתפר.
השימוש בשיטה הרווחת יותר של שימוש ברשת לסגירת הבקע, מאפשר למנתח להימנע ממתיחת דופן הבטן, כפי שקורה בעת השימוש בתפרים. במהלך ניתוח זה מוחזר תוכן הבקע אל חלל הבטן והרשת נפרשת על גבי הדופן ומונעת את פריצת המעי אל הבקע. שיטה זו מסייעת בהקלת ההחלמה ע”י מניעת הלחץ בדופן הבטן ומקטינה את הסיכוי לחזרת הבקע.
קיימות שתי שיטות בהן מבוצע הניתוח בין אם נעשה שימוש בתפרים ובין אם נעשה שימוש ברשת: ניתוח פתוח וניתוח לפרוסקופי.

 

ניתוח לתיקון בקע טבורי באמצעות רשת

 ניתוח פתוח לתיקון בקע:

ניתוח זה הוא ניתוח ותיק המבוצע מזה שנים רבות ובמהלכו יבצע המנתח חתך באורך 5-7 ס”מ בבטן התחתונה, באיזור הבקע. תוכן הבקע יוחזר חזרה אל תוך חלל הבטן, ודופן הבטן יחוזק ע”י הרשת כדי למנוע היווצרות מחודשת של הבקע. בניתוח הפתוח ניתן גם לעשות שימוש בגישה של תפירת הבקע, אולם גישה זו נמצאת בשימוש פחות, בעקבות ההחלמה הקשה יותר, והסיכוי הגדול יותר להיווצרות מחודשת של הבקע. ניתוח פתוח יכול להתקיים לעיתים גם בהרדמה מקומית, אם קיימת מניעה לביצוע הרדמה מלאה. גישה ניתוחית זו מתאימה לכל סוגי הבקעים – בקע מפשעתי, בקע פמורלי, בקע טבורי, בקע אפיגסטרלי וסוגי בקעים נוספים.

 

ניתוח פתוח לתיקון בקע מפשעתי

ניתוח לפרוסקופי לתיקון בקע:

ניתוח בקע לפרוסקופי מבוסס על טכניקה שפותחה בצרפת בשנות התשעים. הטכניקה מבוססת על ביצוע של שלושה חתכים קטנים מאוד, באורך של כס”מ, שדרכם מבוצע הניתוח. במהלך ניתוח זה מוחדר לאחר ההרדמה גז אל תוך חלל הבטן, גז זה מנפח את איזור הניתוח לשם יצירת מרחב פעולה מספיק בעבור המנתח. לאחר מכן מוחדר דרך אחד החתכים מוט שעל גביו פנס ומצלמה, אשר מקרינה את צילום איזור הניתוח מתוך חלל הבטן על גבי מסך. דרך החתכים האחרים מוכנסים כלי הניתוח האחרים, ומוכנסת הרשת אותה פורסים באופן דומה למה שתואר, כדי לסגור את הבקע. הרשת מוצמדת לדופן הבטן באמצעות תפרים, דבק מיוחד או שילוב של השניים. השיטה לפרוסקופית מתאימה אף היא לביצוע ניתוחים לכל סוגי הבקעים – הרניה מפשעתית, בקע פמורלי, בקע טבורי, בקע אפיגסטרלי ושאר סוגי בקעים.
יתרונותיה של השיטה הלפרוסקופית הם החלמה מהירה יותר שמלווה בפחות אי נוחות למנותח, והישארותן של פחות צלקות. החיסרון הוא שהתהליך מסובך יותר למנתח ודורש ניסיון ומיומנות רבים.
בטווח הרחוק אין הבדלים בין ביצוע ניתוח לפרוסקופי וניתוח פתוח, אולם קיימות סיטואציות בהן הרופא יעדיף לבצע ניתוח לפרוסקופי על פני ניתוח פתוח ולהפך, למשל אם עברתם ניתוח פתוח בעבר וניתוח זה לא הצליח, ייתכן שהרופא יעדיף לבצע ניתוח לפרוסקופי. הדבר נכון גם בכיוון ההפוך – אם עברתם ניתוח לפרוסקופי שלא הצליח, ייתכן שהרופא יעדיף לבצע ניתוח פתוח.

 

ניתוח לפרוסקופי לתיקון בקע מפשעתי

מיקום הבקע והיקפו עשוי להשפיע על הבחירה בין שתי הגישות.
אם אתם סובלים משני בקעים שונים באותו איזור, אזי קיים יתרון נוסף לגישה הלפרוסקופית – בטכניקה זו ניתן לתקן את שני הבקעים בניתוח אחד, דרך אותם החתכים, דבר שאינו אפשרי בניתוח פתוח.
אם אתם סובלים מבעיות רפואיות מסויימות, יתכן והדבר יגרום גם כן להעדפת ניתוח פתוח. בין הבעיות האלו – נטייה חזקה לדימום עקב מחלה או נטילת תרופות שגורמות לכך, כשלים בכבד, מחלות לב ורגישות לחומרי הרדמה. אם עברתם ניתוחים קודמים באיזור האגן, יתכן וגם כן יעדיף הרופא ניתוח בגישה פתוחה.

 אחרי ניתוח בקע:

לאחר סיום הניתוח תועברו מחדר הניתוח לחדר התאוששות, שם תתעוררו מההרדמה. בחדר ההתאוששות נמצאות אחיות שתפקידן לוודא שאתם מתעוררים מההרדמה כשורה, ומרגישים טוב. אם יש צורך בכך הן יתנו לכם משככי כאבים. אם באתם לניתוח עם מלווה, ייתכן ויכניסו אותו לכמה דקות לחדר ההתאוששות, והוא יוכל לבדוק לשלומכם.
לאחר היציאה מחדר ההתאוששות יעבירו אתכם למחלקה הכירורגית בה תנוחו עוד מספר שעות, במהלכן יעזרו לכם לעבור למצב ישיבה. חשוב מאוד שלא תנסו לקום מהמיטה לבדכם, גם לא בעזרת מלווה מטעמכם, אלא אך ורק בסיוע אנשי הצוות הרפואי. אם תצטרכו להשתמש בשירותים בקשו את עזרה מהצוות, והם יסייעו לכם.
השחרור מבית החולים נעשה בדרך כלל ביום הניתוח עצמו או יום אחד לאחריו, זאת בכפוף להרגשתכם ובכפוף לבדיקות שיערוך לכם הרופא.
לאחר הניתוח ובמשך כשבוע צפויה אי נוחות באיזור הניתוח ואף כאבים לא חזקים. מומלץ השימוש במשככי כאבים להרגעת הכאב.
כשבוע אחרי הניתוח תוכלו לשוב לעבודה, אם עבודתכם אינה עבודה פיזית, אלא משרדית. יש להימנע מהרמת משאות כבדים בין שבועיים לשישה שבועות שאחרי הניתוח. אחרי כחודשיים תוכלו לשוב לפעילות מלאה כולל ביצוע פעילות ספורטיבית והרמת משקולות.
בכל מקרה, חשוב מאוד לשתף את הרופא המטפל בתחושותיכם אחרי הניתוח. בנוסף אל תשכחו לבקש ממנו אישורי מחלה שיותאמו לאופי עבודתכם.

הסבר של דר' משה דודאי

סיבוכים של ניתוח בקע:

כל ניתוח כולל סכנות מסויימות לסיבוכים וחשוב להכירם טרם הכניסה לניתוח.
תופעות לוואי של ההרדמה – הרדמה מבוצעת ע”י חומרים כימיים שגורמים למצב דמוי שינה. להרדמה קיימים סיכונים בדרך כלל בחולים שסובלים מבעיות לב, או ריאות. חולים כאלה, חשוב שתתייעצו עם הרופא שלהם לפני תחילת ההליך.
חזרה של הבקע – במקרים מסויימים הבקע שתוקן חוזר באותה צורה או בצורה שונה. הסיכויים לכך תלויים בסוג הניתוח ובמאפייני החולה.
דימומים – לעיתים מתקיימים דימומים באיזור החתכים, דימומים אלו בדרך כלל נפתרים מעצמם, אך לפעמים דורשים טיפול.
פגיעה באשך – רלוונטי בעיקר בניתוח תיקון בקע מפשעתי במקרים נדירים מאוד נפגע עורק המוביל דם לאשך, וכתוצאה מכך נגרם לו נזק.
הפרעה במתן שתן – רלוונטי בעיקר בניתוח תיקון בקע מפשעתי סיבוך זה בדרך כלל נפתר מעצמו, ובמקרים נדירים מאוד מצריכים טיפול נפרד.
כאבים מתמשכים באיזור הניתוח – כאבים או אי נוחות באיזור הניתוח, כאשר הם נמשכים מעל מספר חודשים, מופיעים בקרב אחוז מסויים מהחולים לאחר הניתוח. בדרך כלל הכאבים מופיעים אצל אנשים שהבקע לווה אצלם מלכתחילה בכאבים, כאשר הניתוח פותר אומנם את הבקע, אך לא את הכאב או אי הנוחות. חולים הסובלים ממצב זה מופנים בדרך כלל למרפאות הכאב.
רגישות לרשת שהושתלה או זיהומה – עלול להצריך פתיחה מחודשת של איזור הניתוח.
חסימת מעיים, אילאוס – רלוונטי בעיקר בניתוח לתיקון בקע טבורי. חסימת המעיים עשויה להיפתר מאליה תוך מספר ימים, אולם לעיתים יש צורך בביצוע ניתוח נוסף לשחרור החסימה.
סיבוכים נוספים – קיימים סיבוכים נוספים שמאפיינים כל ניתוח – זיהום של העור, או איברים פנימיים, היווצרות של קרישי דם. תופעת הלוואי של היווצרות קרישי דם היא נדירה מאוד וסיכוייה אפסיים, אך היא עלולה להיות מסוכנת ואף לסכן את חיי החולה.

הזמנת משלוחי פירות טריים

תזונה בריאה חיונית לאורח חיים בריא.

עם זאת, יכול להיות קשה למצוא את הזמן לתכנן דיאטה שהיא גם מזינה וגם טעימה. למרבה המזל, ישנם מאכלים רבים שהם גם מזינים וגם טעימים.

מאכל אחד כזה הוא שוקולד. השוקולד מכיל ויטמינים ומינרלים חיוניים רבים כמו סידן, ברזל, אבץ, מגנזיום, אשלגן ונחושת. הוא מכיל גם נוגדי חמצון המסייעים בהגנה מפני מחלות לב וכלי דם וסרטן.

מאמר זה יפרט את הערכים התזונתיים של השוקולד על מנת לעזור לך לקבל החלטות מושכלות לגבי התזונה שלך.

הערכים התזונתיים של המזון נקבעים לפי רכיבי התזונה שהוא מכיל. חומרים מזינים הם חומרים המספקים הזנה לגוף.

פירות וירקות מכילים ויטמינים, מינרלים וסיבים חיוניים המסייעים בשמירה על תזונה בריאה.

לפירות יש תכולת קלוריות נמוכה והם עשירים בויטמינים ומינרלים כמו ויטמין C, אשלגן, מגנזיום, חומצה פולית וכו'. פירות ניתן לצרוך כחטיף או כחלק מארוחה.

הם יכולים לשמש גם כדי להמתיק מנות או משקאות אחרים. לפשטידות יש קלוריות גבוהות מכיוון שהן עשויות מחמאה או קיצור עשיר בשומן רווי וסוכר.

הם גם מכילים כמויות גבוהות של נתרן שאינו טוב לאנשים שכבר סובלים מיתר לחץ דם או גורמי סיכון למחלות לב.

ללחמים יש תכולת פחמימות גבוהה אך חלבון נמוך תזונה בריאה חשובה לשמירה על הבריאות. אכילת מגוון מזונות שונים חשובה לקבלת כל אבות המזון שהגוף שלך צריך.

ישנם יתרונות רבים לאכילת פירות וירקות, כולל שיפור במצב הרוח, עלייה ברמות האנרגיה ושינה טובה יותר.

פירות וירקות לרוב עשירים בויטמינים, מינרלים, סיבים ונוגדי חמצון המסייעים בהגנה מפני מחלות כמו סרטן.

ערכים תזונתיים הם גורם חשוב להחלטה מה לאכול. הם מספקים תובנה לגבי מה האוכל מכיל, כיצד הוא משפיע על הגוף וכמה יש לצרוך.

הטבלה הבאה מציגה את המידע התזונתי של מדגם של פירות: תפוח – בתפוח בינוני יש כ-90 קלוריות. יש לו גם כמות גבוהה של ויטמין C, שנמצא ברוב הפירות. הפרי מכיל גם כמות טובה של אשלגן וסיבים, שעוזרים לשמור על בריאות מערכת העיכול שלך.

תפוז – תפוזים הם אחד מפירות ההדר הפופולריים בעולם, יש להם יתרונות בריאותיים רבים כמו עשיר בויטמין C וסיבים.

אבטיח – אבטיחים דלים מאוד בקלוריות עם רק 46 קלוריות לכוס (1/2 ק"ג) אבל הם עשירים תפוח הוא פרי, הפופולרי ביותר מכל הפירות. הוא עגול בצורתו ובעל עור דק. הבשר בפנים עסיסי ומתוק, עם טעם מיוחד שניתן לתאר כחמוץ מעט.

אבטיחים הם פרי גדול ועגול הגדל על גפנים. יש להם עור ירוק והם בדרך כלל פסים או בעלי צבעים שונים מבחוץ. בפנים יש בשר עסיסי בצבע אדום או ורוד שיש בו זרעים שחורים. אגסים הם פירות עגולים קטנים עם קליפה חומה מבחוץ ובשר צהבהב מבפנים.

פירות טריים

יש בהם זרעים וכן מיץ מה שהופך אותם לעסיסיים לאכילה כשהם בשלים מספיק לאכילה.

דובדבנים הם פירות עגולים קטנים עם קליפה אדומה כהה מבחוץ, אבל הם גם יכולים להיות פרי האפרסמון הוא סוג של ברי שגדל על העץ.

מקורו במזרח אסיה וניתן למצוא אותו במדינות רבות אחרות ברחבי העולם.

אפרסמון דל בקלוריות ועשיר בסיבים, ויטמינים ומינרלים. הם מקור מצוין לויטמין A ו-C, סידן, אשלגן, ברזל, אבץ, נחושת ומנגן. אפרסמון אחד מכיל כ-40-50 קלוריות. אפרסמון הוא סוג של פרי שמקורו באסיה.

הם נקראים לפעמים "מלך פירות החורף" מכיוון שניתן לאכול אותם כאשר פירות אחרים אינם זמינים.

אפרסמון מכיל ויטמין A, ויטמין B6 וסידן ויש להם תכולת סוכר גבוהה.

בננות הן אחד הפירות הפופולריים ביותר בהרבה מדינות.

ענבים שחורים ואדומים

הם מכילים אשלגן, ויטמין C וסיבים תזונתיים ובעלי תכולת סוכר נמוכה. בננות עוזרות גם לעיכול מכיוון שהן מכילות פקטין שעוזר בפירוק מזונות בבטן.

אשכולית היא פרי הדר המכיל ויטמין C, חומצה פולית, אשלגן וסיבים תזונתיים. לאשכוליות יש גם תכולת סוכר נמוכה אבל הם מכילים יותר קלוריות מפירות הדר אחרים כמו תפוזים או לימונים אפרסמון הוא פרי הנצרך בכל רחבי העולם. זהו מקור מצוין לסיבים וויטמין A.

בננות הן גם פרי פופולרי מאוד, הן מכילות אשלגן ומגנזיום, כמו גם חומרים מזינים חיוניים אחרים.

ניתן לאכול אשכוליות בדרכים רבות ושונות והיא מספקת כמות טובה של אשלגן, חומצה פולית וויטמין C.

אננס הוא פרי מתוק שניתן ליהנות ממנו בפני עצמו או במנות רבות ושונות. יש בו כמויות גבוהות של ויטמין C, מנגן וברומלין שכולם מועילים לגוף האדם.

שזיפים הם פרי פופולרי נוסף שתוכלו לאכול לבד או להשתמש במנות רבות ושונות לתוספת טעם. הם מכילים ברזל, סידן, אשלגן, נחושת, אבץ ועוד רבים.

פירות אפשר לאכול בכמה צורות כמו על ידי קילוף ונגיסה, סחיטה למיץ, בישול עם עוד דברים, חיתוך לסלט ועוד.

בגלל שפירות הם בריאים יותר אז כדאי תמיד בסוף אירוע שנמצאים בו לגשת לשולחן של הקינוחים שבוא יש מגשי פירות ולא למקום שבו יש עוגות שוקולד.

זה גם יותר טעים וגם יותר טוב לבריאות.

כדאי מידיי פעם להזמין לעבודה או לבית מגש פירות מעוצבים עם פירות העונה טריים. זה גם כייף לטעום וגם יותר בריא.

פיזיותרפיה ותפקידה

פיזיותרפיה היא חלק חשוב מאוד מהטיפול הרפואי והיא עוזרת להביא את האדם למצב של תפקוד תקין.

בני האדם יכולים להפגע או ממחלות שמשפיעות על התפקוד הגופני או ממחלות שעלולות לפגוע בתפקוד הגופני.

למי שעוסקים בפיזיותרפיה נדרש להיות בעלי תואר ראשון ולעבור סטאז' שאחריו הם עוברים בחינה ממשלתית ומקבלים תעודה של משרד הבריאות.

בעיות שנפתרות על ידי פיזיותרפיסט?

1.החזרת טווח תנועה אחרי ניתוחים אורתופדים או שברים בגב, בידיים וברגליים. לפעמים הפגיעה משנה קצת את המבנה של המקום הפגוע או שהשרירים נפגעים. בעזרת ביצוע תנועות ותרגילים מחזירים את המקום לטווח תנועה שיהיה כמה שיותר קרוב למלא ולמה שהיה קודם. אחד הטיפולים הנפוצים הוא אחרי ניתוח החלפת ירך.

2.פתרון בעיות במקרה של לסת שננעלת

3.טיפול בכאבי גב

4.טיפול בעקמת בגב

5.שיקום נוירולוגי אחרי אירוע מוחי או פגיעה בחוט השדרה

6.טיפול ברצפת האגן בנשים, ילדים וגברים במקרים של בעיות במתן שתן או בעיות אחרות

7.טיפול בבעיות של ורטיגו (סחרחורת) בגלל בעיות באוזניים או בעיות אחרות

8.טיפול במחלות גנטיות כמו אהלרס דנלוס

טיפול במצב של היפרדות שרירי הבטן

איך עושים שיקום פיזיותרפי?

קודם כל הפיזיותרפיסט מברר עם המטופל מה הבעיה ואז יש תוכנית שיקום ביחד עם המטופל.

יש לפיזיותרפיסט כל מיני אמצעים לשיקום ובינהם:

1.ביצוע תרגילים גופניים שונים

2.שימוש בגומיות כושר עם חוזק בעוצמות שונות

3.שימוש במשקולות

4.שימוש בכדורי כח

5.שימוש בקפיצים למתיחה

6.שימוש בכדור קוצים

דוגמא של טיפול בכאבי גב בהריון

רדיולוגיה פולשנית – רפואת מתקדמת

רדיולוגיה, (דימות) הינו תחום ברפואה העוסק אמצעים ויזואלים והדמיה של בחלקי הגוף הפנימיים, על מנת לאבחן ולטפל באזורים פגועים או חולים. בדימות נעשה שימוש במכשירי הדמייה כמו צילום רנטגן, CT (טומוגרפיה ממוחשבת), US אולטרה סאונד, MRI (תהודה מגנטית)

הרדיולוגיה מתחלקת לשני תתי תחומים:

  • רדיולוגיה אבחנתית- המאבחנת את המצב הרפואי וחומרתו.
  • רדיולוגיה פולשנית (נקראת גם אנגיוגרפיה) מטפלת במצבים שאובחנו. 

הרופאים המטפלים בתחום הרדיולוגיה, הינם רופאים מומחים רדיולוגים המתמחים בפיענוח ואיבחון המצב הרפואי, חומרת נמצב והטיפול הנדרש וכירוגים המתמחים בטיפול באמצעים הרדיולוגים.

הטיפול ברדיולוגיה פולשנית (אנגיוגרפיה) מבוצע בשיטת טיפול הייחודית הדורשת מיומנות ומומחיות מיוחדת  בטכנולוגיה ה"זעיר פולשנית" לביצוע ניתוחים וטיפולים רפואיים פולשנים.

הטיפול בטכנולוגיה "זעיר פולשנית" מתבצע באמצעות יצירת פתח קטן בוריד או בעורק דרכו מחדירים מכשיר טלסקופי ומצלמת וידאו זעירה לצפייה במקום המטופל,  ובמקביל מצד שני יצירת פתח זעיר להחדרת מכשיר הניתוח והכלי הרפואי באמצעותו המנתח מבצע את הטיפול במקום.
היתרון הרפואי של השיטה היא שניתן לבצע פרוצדורה פולשנית וניתוחים ללא חתכים גדולים ופגיעה נרחבת גם ברקמות בריאות. המשמעות היא הורדה משמעותית בסיכוי לפתח דלקות וסיבוכים לאחר ניתוח, תהליך ההחלמה קל וקצר ומהר מאוד ניתן לחזור לשגרה. ככל שהפענוח של הרדיולוג יהיה ומדויק יותר, כך יתאפשר איבחון וזיהוי של המצב הרפואי, טיפול מהיר והבראה לחולה.

ניתוחים ופרוצדורות רפואיות בהן ניתן לטפל ולרפא באמצעות רדיולוגיה פולשנית:

  • חסימות בדרכי השתן והמרה: הפעולות נעשות במטרה לטפל בחסימות בדרכי המרה והשתן כתוצאה מבעיה שפירה או ממאירה, כגון הרחבת היצרויות, הכנסת נקזים ועוד.
  • טיפול בטחורים על ידי חסימת הדם בעורקים שמובילים לטחורים
  • נטילת  ביופסיה ממקומות שונים בגוף 
  • הכנסת צנתרים קבועים לטיפולי כימותרפיה, הזרקת חלקיקים ו/או כימותרפיה ישירות לעורקים המזינים את הגידול,טיפול באמצעות חלקיקים רדיואקטיביים המאפשרים מתן מנה גבוהה של קרינה ישירות לגידולים בכבד.
  • צינתורים -טיפול בהיצרויות וחסימות של כלי דם ע"י החדרת בלונים או תומכנים (סטנטים) וכן טיפול לפירוק קרישי דם לפתיחת העורקים. 
  • טיפולים בחולי כליות דיאליזה: שימור של שתלי כלי-דם, הרחבת פיסטולות שהוצרו או נחמסמו, התקנת צנתרי דיאליזה קבועים.
  • טיפול בכל סוגי המפרצות (אנויריזמות) בעורקים שונים כולל באבי-העורקים. 
  • טיפול במלפורמציות עורקיות ורידיות, באמצעות חסימת העורק בצנתור
  • פעולות במערכת ורידי שער הכבד במצבי שחמת כבד ויתר לחץ דם פורטלי קשים במיוחד 
  • ניקוז נוזלים ודלקות בכל חלקי הגוף
  • התקנת נקזים לשימוש בבית להוצאת נוזלים
  • חסימה של כלי דם מדממים בטראומה במקרים כמו: דימום מדרכי העיכול או מדרכי הנשימה, טיפול בגידולים שפירים, ורידים מורחבים פתולוגים, להקטנת דימום בניתוח של גידולים ממאירים, ובכלל לטיפול בדימומים או בחסימות שפירות.